:)

skrattar åt att alla med ord försöker beskriva hur underbar våren är
skrattar åt hur pretto alla tror att deras djupa texter är
skrattar åt folk som skriver om sin irritation på allmäna platser som nätet
skrattar åt dom som skriver frustrerande kärlekstexter
skrattar åt det ironiska i att folk tycker synd om sig själva
skrattar åt personer som ser allt det jobbiga i det fina och klankar ner på det
men egentligen skrattar jag mest åt och med mig själv! ha-ha-ha

back on track

Hemma i Jönköping igen! Har haft en uuberfin vecka i Norge med Isak och hans familj. Har bland annat åkt skidor, sett nyfödda lammungar, ätit massa mat och träffat Isaks släkt :)

Nu är jag som sagt hemma igen och har betat av en dag i skolan som innehöll prov (första dagen efter lovet, faktiskt inte okej.) Sedan åkte jag och Linden och klippte oss, Karen skulle också klippt sig men hon vågade inte.

buenas tardes


me gusta pintarme en los colores de la bandera española

våren är ung och oanvänd

Försöker lära in massa jobbiga ord, tyvärr går det inte alltför bra. Ibland är det faktiskt bättre att bara lägga av.

Ibland är man glad som en gris på en pinne,
ibland har man lust att lägga av.
Ibland skiner solen både ute och inne,
ibland är man lost på ett stormande hav
Ibland är man glad så man dör,
ibland är man faktiskt inte på humör.

Det är lite den visan som går i mitt huvud idag, imorgon får jag lov. Det ska bli uuuuunderbart.


tisdag igen

Gosh, jag hänger inte med i svängarna. Tiden går alldeles för fort, om det fortsätter såhär så firar jag ju min 50-årsdag nästa vecka. Nej, usch, jag tycker inte om det. Känner mig lurad av tiden varenda sekund.

Idag efter skolan bjöd mina älsklingstjejer Ebba och Karin mig på Chili Thai som födelsedagsfirande, så fina! Måste erkänna att den restaurangens jordnötssås är strået vassare än den jag gjorde med egna händer igår. Rullade sedan in till stan en sväng och rullade sedan vidare till dansen där jag träffade mina härliga danskompisar igen, var längesen. Nu ikväll har jag stirrat mig blind i matteboken och försökt bibehålla Elisabeths fina ord i mitt huvud: "positiv, glad mun"

Nu är det hög tid för sängen, hoppas ni sover gött och drömmer om alla råttor ni mött!


mueve la colita mamita rica

Äntligen helg! Istället för fest och innebandyturnering i kålgårdshallen bestämde jag mig för att bara vara hemma och kolla på talang, he-he. Det var längesen jag bara var hemma och umgicks med familjen.  Pappa & jag åkte och köpte sushi, första gången jag åt det. Det var gott, men jordnötssås är godare.
Innan idag tog jag en fika med mina bästa vänner, det är tur att jag har er! & nu ska jag plinka lite på min gitarrläxa och förhoppningsvis krafsa ner något eget. Imorgon ska jag sätta mig i bikini och sola, för det vankas srålande sol. adiós amigos

im lost, but im hopeful

Dagen började bra. Fick sovmorgon eftersom vår spanskalärare är bortrest hela veckan. Efter skolan cyklade jag hem och ångrade att jag imorse tagit varm jacka, för det är himmelskt varmt ute. Så glad! Väl hemma umgicks lite med syster och hennes kompis Julia som jag inte träffat på jättelänge. Efter det dundrade jag iväg till gitarrlektionen. Jag är faktiskt väldigt fascinerad över min gitarrlärare och hans musikalitet, så himla duktig (tur är väl det.) Har ikväll även hunnit med att se min systers dansuppvisning, älsklingstjejen är så duktig! Im so proud. Jag trodde matteboken skulle bli den sista jag sa godnatt till ikväll, men det kändes sorgligt så det blir till er istället - godnatt!
bilden går ej att vända på men den påminner så mycket om sommaren, åh

you and life remain beautiful

Sitter och äter godis och tänker tillbaka på gamla minnen. På senaste tiden har jag börjat minnas en massa från mellanstadiet, en tid då hela min värld vändes upp och ner - men tänk hur kul och mysigt vi hade det ändå, vi i 6b.
Kommer ihåg när de två klasserna som skulle slås ihop möttes för första gången. Jag minns hur besviken jag blev när Marcus skrek "JOJJO!!! Nu börjar Erik i vår klass. Hans fötter går som trumpinnar, nu är du inte snabbast i klassen längre." 
Och jag kommer ihåg alla gånger Hultman sa "Kan man tycka," och hur vi älskade att "äga" och "knäcka" varandra, då coola gänget kom på en tuff låt bakom skolan, varje adventstid då mornarna började med att vi tände varsitt ljus på våra bänkar och Agneta läste högt för oss, alla Gunnels skrivstils-lektioner som vi hade 5000 gånger i veckan (hur onödiga?) Jag minns hur vi hade lekar för olika perioder - tjuv och polis, king, pizzagame, prick, datten vid lekgrejen i sandlådan och vår egna lek "äpplet." Jag minns alla gånger vi tjejer fick sitta och prata i grupprummet om viktiga saker. Kommer NI ens ihåg att varje morgon skulle vi stå på led och hälsa på läraren och säga godmorgon innan vi fick gå in i klassrummet? Kommer ni ihåg att vi fick vänta hur länge som helst på att gå in i matsalen för att få äta, och sedan vänta lika länge för att få gå ut igen? Kommer ni ihåg våra rörispass? Och sexsexti-rundor? Och lampladerundor? Och Agnetas sång "hänger dina öron ner?" Jag minns när vi var i Göteborg och vi gav Bea låtsascola från Buttrix så hon spydde :( och vi var för många i bubbelpoolen så den svämmade över! Kommer också ihåg skolavslutningen i 6:an, då vi gick och fikade i Immanuelskyrkan och Mårten kom in i moppehjälm helt random. Åh vad jag blir glad av att tänka tillbaka. Och lite ledsen för att ingen längre minns oss.
Det kommer säkert ett längre inlägg om 9a snart... En klass för sig.

those who know the answer to this question are real smart

Första april. Den här dagen var min favoritdag när jag var liten. Jag älskade nämligen att luras när jag var mellan 4 och 6 år. Jag sa "aprilapril" till folk även om det var mitt i december, och jag lurades ofta. Detta höll på tills 1 april det året jag skulle fylla 6. Då gjorde jag något väldigt impulsivt som jag skulle få ångra. Min syster Emma hade fått nya, väldigt fina mockaskor av mamma & pappa dagen före, dessa fyllde jag med vatten (jag visste inte då att skorna skulle absorbera vattnet, utan fnissade åt tanken att Emma skulle få sig ett överraskande fotbad...) Jag fick inte så positiv respons på mitt skämt tyvärr.

Idag har jag inte lurat någon, får se om jag kommer på något bra innan klockan slår tolv. Ikväll ska jag till Bankeryd och kolla på film och mitt hus blir invaderat av fem tjejer från Göteborg som syster Magda ska ha här hela helgen. Fullt ös medvetslös.

hejhej sommar, hejhej sommar, vi ska bada sola bada sola bada tills tårna domnar....

RSS 2.0